Corona

Corona

In verband met het coronavirus werken wij vanuit huis. Dit betekent dat afspraken voor zover mogelijk telefonisch of online zullen plaatsvinden. Hiermee volgen we de maatregelen van het RIVM tegen de verspreiding van het coronavirus op. Wij zijn bereikbaar per telefoon, e-mail en WhatsApp. En onze accountmanagers en businessmanager zijn elke werkdag tussen 10.00 en 11.00 uur bereikbaar via de chat op de website. 

Regelingen voor ondernemers

Impulsloket Nationaal Programma Groningen

Ben jij een stichting, vereniging, coöperatie zonder winstoogmerk of kleinschalige ondernemer in de provincie Groningen? Heb jij een plan die de leefbaarheid in jouw omgeving verbetert? Een bijdrage voor stichtingen en verenigingen is minimaal € 10.000,- en maximaal € 125.000,-. De maximale bijdrage voor ondernemers is € 15.000,-. Lees meer op de website van SNN  >

Informatie en ondersteuning voor ondernemers

Verschillende organisaties hebben handige tools of andere vormen van ondersteuning ontwikkeld voor ondernemers. Bekijk hier een overzicht.   

Online EBG Pitch 'Van crisis naar kansen'

Economic Board Groningen organiseert een Online EBG Pitch. De jury bestaat uit Cas König, directeur Groningen Seaports, Ralph Steenbergen, directeur/eigenaar Nesk, en Abel Nieveen, voorzitter Commerciële Club Ventus. De Online EBG Pitch is bedoeld voor ondernemers uit Noord- en Midden-Groningen die omdenken in deze coronatijd. Met een geldbedrag voor de drie beste inzendingen geeft EBG een zetje in de rug om het idee uit te voeren. Er is €10.000 prijzengeld beschikbaar. Je kunt van 10 tot uiterlijk 17 juni stemmen op jouw favoriet! Beslis mee wie de publieksprijs van €2.000 wint. 

Video Kop d'r veur - in gesprek met Bistro Refter en Frissekom in Winsum

Grandioos Groningen maakte voor de campagne 'Kop d'r veur' een reportage in Winsum en ging in gesprek met Bistro Refter, creatief bureau Frissekom en EBG. Bekijk hier de video >

Webinar Ondernemersregelingen Coronacrisis

Op vrijdagochtend 10 april organiseerde EBG een webinar (een live online sessie) over de ondernemersregelingen die de overheid heeft gerealiseerd. Het webinar werd georganiseerd in nauwe samenwerking met Eemsdelta/EZ, Groningen Seaports, Provincie Groningen en de EZ-afdelingen van de gemeenten Het Hogeland, Loppersum, Midden-Groningen, Appingedam, Delfzijl en Oldambt. Bekijk hier het webinar terug  >

Online EBG Kenniscafés

In verband met de coronacrisis zit een EBG Kenniscafé op een mooie locatie in de regio er helaas even niet in. Daarom organiseerde EBG in april drie Online EBG Kenniscafés. Ondernemers en ZZP'ers uit Noord- en Midden-Groningen konden zich gratis aanmelden. Lees meer >

Advies voor ondernemers, juist nu!

Ben je ondernemer of zzp'er in Noord- of Midden-Groningen? Heb je nog vragen of heb je ondersteuning nodig? Neem dan contact op met Erik Doorenspleet of Maarten Soppe van Economic Board Groningen (EBG). Zij kijken graag met je mee en geven vrijblijvend advies over wat in deze situatie de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf. 

Maarten Soppe

Maarten Soppe

Accountmanager MKB

+31653210345
msoppe@ebgn.nl
Erik Doorenspleet

Erik Doorenspleet

Accountmanager MKB

+31648440604
edoorenspleet@ebgn.nl

EBG schort aflossingen op en verleent uitstel van rentebetalingen

Voor veel bedrijven is dit een moeilijke tijd. Daarom gaan wij coulant om met verzoeken om opschorting van aflossing en uitstel van betaling van de rente. Het gaat hier om maatwerk, per verzoek bekijken wij wat de mogelijkheden zijn. Neem voor meer informatie contact op met Maarten Soppe of Erik Doorenspleet (zie hierboven). 

EBG AdviesregelinG uitgebreid met advies op financieel gebied

Omdat veel ondernemers tijdens deze coronacrisis grote behoefte hebben aan advies of ondersteuning op financieel gebied heeft EBG de AdviesregelinG tijdelijk uitgebreid. Met de EBG AdviesregelinG kunnen ondernemers uit Noord- en Midden-Groningen 50% van de advieskosten vergoed krijgen als zij een adviseur inschakelen voor bedrijfsadvies. Vanaf nu kun je ook van deze regeling gebruikmaken als je advies inwint bij een financieel adviseur of ondersteuning krijgt van een accountant. Denk hierbij aan het maken van een financiële scan, analyse van je financiële positie en/of het oplossen van acute liquiditeitsproblemen.
Je kunt 50%, tot maximaal € 2.500 op de maximale totale kosten van € 5.000 terugkrijgen. Meer weten over de voorwaarden? Neem contact op met Maarten Soppe of Erik Doorenspleet (zie hierboven).

Ondernemers Noord- en Midden-Groningen gaan door!

Hieronder een aantal aansprekende voorbeelden van ondernemers uit onze regio die op een creatieve manier omgaan met deze bijzondere situatie. Soms door hun businessmodel aan te passen, maar soms ook zonder winstoogmerk en met een mooi gebaar richting anderen. Ken je een voorbeeld dat hier goed tussen zal passen? Laat het ons weten via info@ebgn.nl!

 

Gym Xtra Fit (Steendam)Gym Xtra Fit uit Steendam geeft nu online sportlessen. Op het Youtube-kanaal van Gym Xtra Fit wordt elke dag een nieuwe workout geplaatst.

Reuzenrad Lamberink (Overschild)
Tijdens de coronacrisis staat alles stil. Vier reuzenraden draaien een aantal avonden in Overschild met verlichting aan. Reuzenrad Lamberink wil hiermee mensen een hart onder de riem steken in deze roerige tijden. 

Persona (Appingedam)Persona biedt behandeling van psychische, lichamelijke en voedingsgerelateerde klachten. In verband met de coronamaatregelen biedt Persona nu online therapie.  

Restaurant De Basiliek (Appingedam)Restaurant De Basiliek bezorgt nu thuis. Op de website van De Basiliek kun je kiezen uit een daghap of 3-gangen-diner. 

Everts Partycatering (Middelstum)
Everts Partycatering verzorgt in deze periode bezorgmaaltijden. Ditmaal niet in buffetvorm, maar middels maaltijden die in magnetronbakjes koud worden geleverd.

Eten in Winsum
Creatief bureau Frissekom uit Winsum heeft de website www.eteninwinsum.nl gelanceerd waarop horecabedrijven uit Winsum afhaal- en bezorg-maaltijden kunnen plaatsen. 

Maalwerk Koffie (Delfzijl)
Koffiebrander Maalwerk Koffie uit Delfzijl maakte de speciale koffie 'Bakkie Troost'. Eemshaven.info en Roadbear Studios uit Oudeschip bestelden een flink aantal pakken en deelden ze uit aan ondernemers in het gebied.