Onderdeel van dit akkoord is het opzetten van een versterkingsprogramma voor de economie in het aardbevingsgebied en de oprichting van de Economic Board Groningen (EBG). Op 19 maart 2015 is Stichting Economic Board opgericht. Voor deze periode van vijf jaar stelt de NAM €65 miljoen en de provincie Groningen €32,5 miljoen beschikbaar.
EBG investeert vooral in:
- De kwaliteit van het menselijk kapitaal
- De kwaliteit van ondernemerschap
- Een goed financieringsklimaat
- Verbetering van de digitale bereikbaarheid
- Versterking van krachtige sectoren, clusters en bedrijvennetwerken
ANBI-status
Economic Board Groningen heeft een ANBI-status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. RSIN/fiscaal(identificatie)nummer: 8550 05 336
Beloningsbeleid
Beloningsbeleid bestuur en Raad van Commissarissen
Het bestuur wordt gevormd door de voorzitter (0,4 fte) en een bestuurslid voor Programma’s & Business Development (1,0 fte).
De bestuurdersbeloningen en de vergoeding voor de leden van de Raad van Commissarissen vallen binnen het kader van de Wet Normering Topinkomens, waaraan de stichting zich vrijwillig heeft gecommitteerd.
Beloningsbeleid medewerkers
Het beloningsbeleid van de Stichting Economic Board Groningen heeft zijn oorsprong in de CAO van de rijksoverheid. Er is sprake van een 40-urige werkweek, 8% vakantietoeslag, 25 vakantiedagen, een pensioen op basis van beschikbare premie en een bijdrage in de pensioenpremie waardoor deze deels door de werkgever wordt gecompenseerd. De salarissen worden geïndexeerd met de CBS-loonindex, met als minimum de inflatie.