Toerisme

Toerisme is één van de kansrijke economische sectoren die Economic Board Groningen tot en met 2019 ondersteunde met advies, hulp en geld. Voor toeristen met interesse voor cultuur en landschap is Noord-Groningen een aantrekkelijk gebied. Gastvrijheid, ondernemerschap, online en kwaliteit zijn de vier pilaren onder het EBG-programma Toerisme.

Geschiedenis en verhalen komen tot leven via Augmented Groningen

Met behulp van Augmented Reality (Toegevoegde Werkelijkheid) is het mogelijk om terug te gaan in de tijd en te ervaren hoe locaties in Noord- en Midden-Groningen er in het verleden uitzagen. Augmented Reality voegt extra beelden toe aan de werkelijkheid, welke je via de camera op een smartphone of tablet kunt bekijken. Economic Board Groningen heeft de Augmented Groningen app laten ontwikkelen als onderdeel van het programma Toerisme. Het doel is om bijzondere plekken in de provincie in kaart te brengen en de geschiedenis en verhalen in deze regio onder de aandacht te brengen: een extra reden om Groningen te bezoeken! De app is tot stand gekomen in samenwerking met de vrijetijdsondernemers in de regio en brengt ook in kaart waar je in de buurt terecht kunt om te eten, slapen, te spelen of tot rust kunt komen.
Lees meer over Augmented Groningen >
 

Groningste van Groningen

50 vrijetijdsondernemers in Noord- en Midden-Groningen presenteren zich samen in de toeristische campagne ‘Het Groningste van Groningen’ die in 2019 van start is gegaan. De campagne is een resultaat van de samenwerking tussen ondernemers, Marketing Groningen en EBG, waarin heel sterk is uitgegaan van de eigen kracht en trots van ondernemers en provincie. De vrijetijdsondernemers uit Noord- en Midden-Groningen laten met Het Groningste van Groningen aan toeristen en recreanten zien hoeveel moois er in de provincie te beleven en ontdekken is. Zij werpen zich op als lokale gidsen, en verwijzen naar de speciale, minder bekende plaatsen waar je anders nooit zou komen.

Boeken, video’s en z-cards
Vanuit het perspectief van de ‘locals’ zijn mooie en speciale plekken in Groningen vastgelegd in video’s, fotoboeken, en handig mee te nemen boekjes en z-cards. Op de website www.hetgroningstevangroningen.nl vind je de meest up-to-date informatie.

Programma toerisme beëindigd

Het programma Toerisme is eind 2019 beëindigd en de diverse programmaonderdelen worden geborgd bij andere organisaties. In 2020 ondersteunt Economic Board Groningen de toeristische campagnes van het Groningste van Groningen en Augmented Groningen.

Symposium Vrijetijdsinspiratie en lancering Augmented Groningen

Symposium Vrijetijdsinspiratie en lancering Augmented Groningen