Tijdcapsule van Groningen

EBG nodigt alle kinderen in de provincie Groningen uit om in gedachten naar de toekomst af te reizen. Hoe zou Groningen er over 30 jaar uit moeten zien? Welke dromen en wensen heb je voor je eigen buurt of onze regio? Stop jouw ideeën voor de toekomst in de digitale tijdcapsule! De beste en mooiste inzendingen winnen een prijs!

Hoe werkt het?

Je kunt alleen of met de hele klas meedoen aan deze wedstrijd. Plaats je ideeën voor de toekomst in de ‘digitale tijdcapsule’, via de app Spacetime Layers. Bekijk hier de handleiding om te zien hoe dat moet. 

Voor wie?

Deze wedstrijd is bedoeld voor alle kinderen in de provincie Groningen.

Wat kun je winnen?

Het beste en leukste idee wint een prijs voor de hele klas! En hoe meer klasgenoten mee doen, hoe groter de kans dat jouw klas één van de prijzen wint.

Hoofdprijs:
Een VIP-tour met de hele klas naar het Groninger Forum.
Inclusief:
- Vervoer
- Rondleiding door de expositie The Art of Animation
- Workshop stop-motion animatie
- Lunch

Tweede prijs
Een workshop voor de hele klas van Kosmotroniks kunstenaar Harry Arling. Kosmotroniks is de kunst van magische machines. Benieuwd? Neem alvast een kijkje op Kosmotroniks.com.

De Jury

De jury beoordeelt alle inzendingen en kiest uiteindelijk de winnaar.

  • Patrick Trentelman, bedenker van SpacetimeLayers
  • Annelot Wagenaar; projectleider Kansrijke Groningers
  • Michelle Moret, programmamanager Economic Board Groningen

Voor leerkrachten

Digitale geletterdheid op jouw school
Basicly geeft ICT- en technologieonderwijs, waarbij docenten opgeleid worden om les te geven in onder andere programmeren, mediawijsheid, internetveiligheid, robotica, How to Google en meer. Dit programma wordt gecoördineerd door Kansrijke Groningers, het samenwerkingsverband van scholen in het aardbevingsgebied. Scholen in het aardbevingsgebied kunnen kosteloos meedoen. Lees meer op de website van Basicly.

Zelf een SpacetimeLayer maken 
Wil je met je klas je eigen SpacetimeLayer gaan maken? Stichting Kunst&Cultuur helpt je hier graag bij. Binnenkort meer info op de website van Stichting Kunst&Cultuur

 

Wethouder Jaap Borg op bezoek bij Loek op de boerderij

Wethouder Jaap Borg van de gemeente Midden-Groningen gaat op bezoek bij Loek Bos. Hij vraagt hem naar zijn wensen en ideeën voor de toekomst. 

Meer weten?

Neem contact op met Petra Verweij.

Economic Board Groningen en het onderwijs

Economic Board Groningen (EBG) is opgericht om het aardbevings­gebied een economische impuls te geven: meer banen en meer bedrijvigheid. Eén van de pro­gramma’s waar EBG zich op richt is Onderwijs. Economic Board Groningen ontwikkelt onderwijs-programma’s en financiert lesprogramma’s op het gebied van ondernemerschap, techniek en ICT. Lees meer >